Πρωτες Υλες
Μαγιά
Η αλκοολική ζύμωση ενεργείται από τους ζυμομύκητες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την παρασκευή της μπύρας. Χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι ζυμομυκήτων για κάθε τύπο μπύρας, και επηρεάζουν σημαντικά τόσο τον χαρακτήρα, όσο και την ποιότητά της, λόγω των μεταβολικών υποπροϊόντων τους. Χρησιμοποιούμε ξηρές ζύμες από το Βέλγιο καθώς και νωπές από τη Γερμανία και την Αμερική.
Νερό
Το νερό είναι το συστατικό με το μεγαλύτερο ποσοστό στη μπύρα από όλες τις πρώτες ύλες και επομένως επηρεάζει την ποιότητα και τον χαρακτήρα της. Το νερό ζυθοποίησης προέρχεται από πηγές στους πρόποδες των Λευκών Ορέων και φτάνει σε μας μέσω του τοπικού δικτύου που καλύπτει τα γύρω χωριά. Διαθέτουμε μονάδα επεξεργασίας νερού με αντίστροφη όσμωση, όπου το νερό προσαρμόζεται ώστε να έχει τα ιδανικά χαρακτηριστικά για την κάθε διαφορετική μπύρα.
Λυκίσκος
Ο λυκίσκος προστίθεται συνήθως κατά το στάδιο του βρασμού του ζυθογλεύκους, αλλά και αργότερα κατά τη ζύμωση ή ωρίμανση, και εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς. Δίνει άρωμα, γεύση και έχει αντιμικροβιακή δράση. Χρησιμοποιείται για να ισορροπήσει τη γλυκιά γεύση της βύνης προσδίδοντας πικράδα στη μπύρα. Επίσης ο λυκίσκος μπορεί να δώσει ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων στη μπύρα, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης και την ποικιλία του. Χρησιμοποιούμε λυκίσκους από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αμερική, ενώ σύντομα θα χρησιμοποιούμε και Ελληνικής καλλιέργειας.
Κριθάρι
Είναι το κύριο συστατικό για την παρασκευή μπύρας. Η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο το καθιστά κατάλληλο για ζυθοποίηση αφού πρώτα περάσει από το στάδιο της βυνοποίησης. Το άμυλο θα μετατραπεί σε σάκχαρα στο ζυθοποιείο, τα οποία με τη σειρά τους θα χρησιμοποιηθούν για τη αλκοολική ζύμωση. Οι βασικές μας βύνες είναι Ελληνικές, από την Κομοτηνή, ενώ τις σπέσιαλ-ειδικές βύνες τις προμηθευόμαστε από το Βέλγιο.